Over mij

Ik ben Froukje de Bot. Kunstenares, docent en coach. Naast mijn werk in het onderwijs waar ik leerkrachten en kinderen begeleid ben ik beeldend kunstenaar.

Ik houd van combineren. Alles wat ik tegenkom in mijn leven probeer ik weer te verbinden met elkaar. Zo is kunst en creativiteit verweven met mijn werk in het onderwijs, en probeer ik het onbevangene van een kind weer te verwerken in mijn kunst.

Kinderen zijn vaak nog zo puur en dichtbij hun kern. Wij volwassenen zijn dat kwijt geraakt door alle opgelegde overtuigingen en waardes dat we niet meer weten wie we nu echt zijn en waarvoor we op deze wereld zijn beland.

Ruim 15 jaar geleden ben ik weer op zoek gegaan naar mijzelf. Vele opleidingen, begeleiding en inzichten verder weet ik dat alles in jezelf te vinden is. Je hoeft het niet buiten jezelf te zoeken, het is er al alle wijsheid zit in jezelf.

Na mijn tijd op de kunstacademie ben ik in de leer gegaan bij verschillende kunstenaars. Iedere kunstenaar heeft mij een stukje meer bij mijn eigen authenticiteit gebracht.

Het intuïtief schilderen past mij als een jas. Hier kan ik mijn creativiteit in kwijt en ook mijn wens om te groeien als mens.

Het maakt mij een vrijer, rijker en vrolijker mens.

Belangrijk voor mij zijn waarden als : Verbinding beweging (letterlijk en figuurlijk) en in het nu zijn.

In het intuïtief schilderen vind ik alles terug. Ik schilder op meerdere manieren en ook met verschillende technieken en verf.

Zoals het hele leven blijft alles in ontwikkeling dus ook mijn kunst. Dus speel en ontdek, voel je weer als een kind en schilder met me mee. (zie mijn aanbod)