Over mij

Ik ben Froukje de Bot. Kunstenares en leerkracht. Naast mijn werk in het onderwijs waar ik kinderen en leerkrachten begeleid, maak ik kunst.

Ooit zat ik op de kunstacademie. Toen werd ik mij bewust dat het leven van een kunstenaar wel erg eenzaam kan zijn en aangezien ik een mensenmens ben heb ik toen de afslag naar het onderwijs genomen. Ik ben geboeid door mensen en zeker ook door kinderen. Kinderen zijn vaak nog zo puur en dichtbij hun kern. Wij volwassenen zijn dat kwijt geraakt door alle opgelegde overtuigingen en waardes dat we niet meer weten wie we nu echt zijn en waarvoor we op deze wereld zijn beland.

Ik ben jaren geleden begonnen met mijn zoektocht om mijzelf weer terug te vinden, in de vorm van opleidingen. Veel coach opleidingen verder en toen ik struikelde in mijn werk ook veel begeleidingen en boeken wijzer weet ik nu dat alles in jezelf te vinden is. Zoeken buiten jezelf is niet nodig. De wijsheid zit in iedereen.

Omdat kunst maken voor mij belangrijk is ben ik dat eigenlijk altijd blijven doen en heb verschillende leermeesters gehad. De kunst is een spiegel van je ziel. Daar is zoveel te vinden.

Wat ik mooi vind is dat ik nu toch bij de mens ben uitgekomen. Verhalen over mensenlevens fascineren me. Ik probeer dan ook op 2 manieren te schilderen. Bij de een vormt het verhaal zich rondom een mensfiguur, op de andere manier ontstaat het verhaal en komt er eens mens tevoorschijn.

Zoals het hele leven blijft alles in ontwikkeling dus ook mijn kunst. Dus speel en ontdek, voel je weer als een kind en schilder met me mee.